Precizări privind desfășurarea admiterii din 2020

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

Precizări privind desfășurarea admiterii din 2020

Luând în considerare:

  • Ordinul pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unităţile/instituţiile de învăţământ, instituţiile publice şi toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 4.259 din 15 mai 2020, emis de Ministerul Educaţiei și Cercetării;
  • Deciziile Senatului Universității de Medicină, Farmacie, Științe Și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș din 11.03.2020, 9-10.04.2020 și 18-19.05.2020;
  • Deciziile Consiliului de administrație al Universității de Medicină, Farmacie, Științe Și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș privitoare la admitere în perioada pandemiei;

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe Și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș face următoarele precizări legate de modul de desfășurare a examenului de admitere 2020:

  1. Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licență vor avea loc în perioada 13-22 iulie 2020, pe platforma online a universității. Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de masterat vor avea loc după programul stabilit de fiecare facultate.
  2. Examenul de admitere în ciclul universitar de licență pentru programele Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, se va desfășura prin metoda tradițională (on-site), în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților așa cum sunt ele descrise la punctul A9.
  3. Pentru programele de studii cu durata de 3 și 4 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie (Asistență medicală generală, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic), admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu
  4. Pentru programele de studii cu durata de 5 și 6 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie admiterea se va face conform metodologiei și a bibliografiei anunțate anterior pandemiei.
  5. Pentru programele de studii de la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, Facultatea de Științe și Litere “Petru Maior” și Facultatea de Economie și Drept, admiterea se va face conform metodologiei anunțate anterior pandemiei.
  6. Pentru admiterea la programele de masterat, probele pe bază de interviu se vor putea organiza și online.

Universitatea este în continuare preocupată de organizarea optimă a activității, de siguranța a candidaților și a cadrelor didactice dar și de păstrarea unor standarde academice care să nu ducă în derizoriu eforturile făcute în această perioadă. 

Măsurile luate sunt valabile în condițiile actuale de desfășurare a activității și se pot modifica dacă reglementările naționale determinate de evoluția pandemiei vor impune o abordare diferită.  

20 mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *