Lista candidaților admiși la Facultățile de Medicină, Medicină dentară și Farmacie – după confirmări
Confirmarea locurilor se face prin transmiterea online a formularului – Anexa 4 la METODOLOGIE , pâna vineri, 07 august 2020 pe adresele de mail:
– Pentru Facultățile de Medicină, Medicină dentară și Farmacie: dosarerompret@umfst.ro
– Pentru Facultățile de Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și litere „Petru Maior”și Economie și Drept: dosaradmitere_rp@umfst.ro
Rezultate – Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie
Confirmarea locurilor se face prin transmiterea online a formularului – Anexa 4 la METODOLOGIE , pâna duminică, 26 iulie 2020 pe adresele de mail:
– Pentru Facultățile de Medicină, Medicină dentară și Farmacie: dosarerompret@umfst.ro
– Pentru Facultățile de Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și litere „Petru Maior”și Economie și Drept: dosaradmitere_rp@umfst.ro
INFORMAȚII PENTRU CANDIDAȚII CARE NU SUNT CETĂȚENI CU DOMICILIUL STABIL IN ROMÂNIA
În mod excepțional, cetățenii străini și românii de pretutindeni, vor depune în procedura de înscriere online și certificatul medical (într-o limbă de circulație internațională și traducere autorizată în limba română) care să ateste faptul că persoana care urmează să se înscrie la studii nu suferă de boli contagioase ori alte afecțiuni incompatibile cu viitoarea profesie, și inclusiv mențiuni privind eventuale antecedente și starea actuală a candidatului legate de boli cronice și respectiv de SARS-CoV 2 (copie scanată); în cazul în care este necesară prezența fizică a candidatului la probele de la admitere, se pune în vedere candidaților că va fi necesar să prezinte rezultatul negativ al testului de identificare al agentului etiologic al bolii COVID19 efectuat cu 3-4 zile înainte de examen, iar în conformitate cu prevederile OMEC 4259 din 15 mai 2020, candidatul din afara granițelor țării trebuie să prezinte și o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că a respectat regimul de izolare / carantină și nu a avut contact apropiat cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.
INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENII STRĂINI
IMPORTANT: ca urmare a aplicarii Regulamentului (UE) 2016/679 a Parlamentului European si Consiliului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date in toate statele membre ale UE, toti candidatii vor complete si transmite odata cu dosarul personal declaratia de consimtamant, care se poate descarca de aici.
INFORMAȚII PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
· Anexa 1 la METODOLOGIE – Lista instituțiilor de învățământ superior care organizează anul pregătitor pentru învățarea limbii române
· Anexa 2 la METODOLOGIE – Cerere de înscriere
· Anexa 3 la METODOLOGIE – Declarație privind apartenența la identitatea culturală română
· Anexa 4 la METODOLOGIE – Formular de confirmare a locului de studii
· Lista diplomelor de studii liceale recunoscute de MEC pentru înscrierea cetățenilor străini la studii de licență
– Oferta locurilor de studii pentru romanii de pretutindeni
Calendarul pentru admiterea și evaluarea dosarelor candidaților înscriși pe locurile „Români de pretutindeni’’ pentru anul universitar 2020/2021:
6 iulie 2020 – 14 iulie 2020 | Depunerea dosarelor |
17 iulie 2020 – 20 iulie 2020 | Evaluarea dosarelor |
21 iulie 2020 | Afișarea rezultatelor pe site-ul universității |
21 – 22 iulie 2020 | Depunerea contestațiilor |
23 iulie 2020 | Rezolvarea contestațiilor |
23 iulie 2020 | Afișarea rezultatelor finale |
Dosarele de candidatură vor conține documentele prevăzute în Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni și obligatoriu Declarația privind apartenența la identitatea culturală română (Anexa 3 la Metodologie), Declarație pe propria răspundere că nu deține domiciliul în România (Declarație de domiciliu) și Declarație de consimțământ.
Declarația privind apartenența la identitatea culturală română
Conform adresei primite de la Ministerul Educației și Cercetării cu nr. 4942 din 02 iulie 2020, candidații din REPUBLICA MOLDOVA nu trebuie să prezinte Declarația de apartenență la identitatea culturală română.
Dosarele de candidatură se vor transmite în perioada 6 iulie 2020 – 14 iulie 2020, în format electronic, la următoarele adrese de e-mail:
– pentru Facultățile de Medicină, Medicină dentară și Farmacie: dosarerompret@umfst.ro
– pentru Facultățile de Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere „Petru Maior” și Economie și Drept: dosaradmitere_rp@umfst.ro
Observație!
Selecția candidaților se realizează conform criteriilor din Fișa de evaluare.
Fișă de evaluare – Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie
Românii de pretutindeni pot candida asemeni cetățenilor români la Admiterea 2020 doar pe locurile cu taxă, cu mențiunea că vor rămâne pe acest tip de loc pe toată durata studiilor!!!
IMPORTANT!
Fiecare candidat va trimite un singur e-mail la care vor fi atașate toate documentele solicitate pentru înscriere. La subiect se vor completa țara de domiciliu și numele candidatului.
Documentele vor fi exclusiv în format PDF!
Dosarele incomplete nu vor fi procesate!
CERINȚE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ APLICABILE PROCESULUI DE ADMITERE LA STUDII A CETĂȚENILOR STRĂINI ȘI A ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI
Conform adresei primite de la Ministerul Educației și Cercetării cu nr. 3419 din data de 08 mai 2020, vă aducem la cunoștință cerințele de sănătate publică aplicabile procesului de admitere la studii a cetățenilor străini și a românilor de pretutindeni în contextul epidemiologic actual:
- Pentru a participa la admiterea la învățământul superior, candidatul va trebui să prezinte:
- Declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că participantul a respectat regimul de izolare/carantină și nu a avut contact apropiat cu o persoană confirmată cu COVID-19 în ultimele 14 zile;
- Adeverință medicală din care să reiasă starea actuală de sănătate a deținătorului și eventual antecedentele personale legate de boli cronice și respectiv de SARS-COV 2, în limba română;
- Rezultatul negativ al testului de identificare al agentului etiologic al bolii COVID 19 efectuat înainte cu 3-4 zile de examen.
- Măsuri care trebuie respectate la intrarea în sală a candidaților:
- Asigurarea triajului epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen (care să cuprindă și termometrizare și antecedente personale pe simptomatologie respiratorie) – candidați și examinatori.
- Existența prestabilită a circuitului către/și din sala de examen.
- Candidații și supraveghetorii vor fi protejați de mască facială.
- Intrarea în sala de examen se face în mod organizat, pe rând, păstrând distanța de 1,5 m; se poate marca cu o bandă colorată în fața ușii spațierile necesare.
- Pupitrele vor fi individualizate/prestabilite și de asemenea se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală, astfel încât să se asigure cunoașterea și intrarea/locarea fără a parcurge toată suprafața sălii; personalul ce asigură supravegherea, va dirija candidatul direct către locul destinat.
- Măsuri de asigurare a condițiilor igienice a sălii de examen
- Asigurarea curățeniei și dezinfectării pardoselilor, a locurilor de activitate (pupitre, scaune), clanță ușă, cremon geamuri, pervaz fereastră prin șteregere cu apă și detergent apoi cu soluții dezinfectante, înainte și după fiecare serie de candidați.
- Aerisirea sălii înainte de examen precum și asigurarea unei bune ventilații în cursul examenului (geamuri rabatate).
- La intrarea în sală vor fi prevăzute dispozitive medicale cu substanță dezinfectantă pentru mâini în număr suficient.
- Stabilirea locurilor se va face astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri de 1,5 -2 m.
- Tot timpul cât durează examinarea se vor respecta regulile generale a unei conduite sănătoase (distanțarea socială, evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii, strănutul în plica cotului/batistă de unică folosință, evitarea contactelor directe cu cei din jur).
- Măsuri de asigurare a condițiilor igienice a grupului sanitar care deservește sala de examen
- Asigurarea de dispozitive medicale cu substanță dezinfectantă pentru mâini la intrarea în toaletă.
- Asigurarea de hârtie igienică în fiecare cabină WC.
- Asigurarea de dispensere cu săpun situate lângă lavoare.
- Asigurarea de dispozitive cu prosoape de hârtie sau uscătoare pentru mâini.
- Asigurarea curățeniei și dezinfectării întregului grup sanitar (vas WC, lavoare, clanțe, pardoseală).