Colegiul UMFST „George Emil Palade”, deschizător de drum spre cariera de asistent medical generalist

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

Colegiul UMFST „George Emil Palade”, deschizător de drum spre cariera de asistent medical generalist

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează admiterea, în anul universitar 2023-2024, la Colegiul UMFST „George Emil Palade”, filiala Târnăveni, unde vor fi scoase la concurs 112 locuri bugetate – program de studii de 3 ani.

Colegiul UMFST „George Emil Palade” va funcționa începând cu luna septembrie 2023 și va asigura pregătirea și formarea profesională a elevilor înmatriculați, fiind proiectat conform celor mai înalte standarde de calitate și ale cerințelor din domeniul sănătății, respectând exigențele pieţei muncii interne şi internaționale.

Astfel, tinerii care doresc să practice în viitor profesia de asistent medical generalist, prin care să contribuie la îmbunătățirea domeniului sănătății și asistenței medicale, au posibilitatea de a urma cursurile cu durata de trei ani în cadrul Colegiului UMFST „George Emil Palade” – învățământ terțiar non universitar. Aceștia vor studia într-un colegiu care face parte dintr-o universitate dinamică și prestigioasă, unde vor avea la dispoziție o bază materială foarte bine pusă la punct și vor fi pregătiți de cadre didactice universitare cu experiență recunoscută în domeniul medical, dispuse să-i însoțească pe acest parcurs al devenirii și formării profesionale.

Pregătirea practică va fi organizată și îndrumată în cadrul spitalelor partenere, din Târnăveni și din Târgu Mureș, asistată de cele mai apreciate și bine pregătite cadre didactice – medici și asistente medicale generaliste, fiecare dintre ele având o experiență deosebit de bogată și valoroasă, precum și în Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș. În plus, elevii vor putea beneficia de burse de merit sau de burse de ajutor social.

După finalizarea studiilor, absolvenții vor primi diploma de asistent medical generalist și vor dispune de un portofoliu complex de cunoștințe, abilități și competențe profesionale, care să le permită să dobândească o pregătire generală foarte bună, cunoştinţe aprofundate în domeniile legate de viitoarea carieră și competenţe necesare inserţiei profesionale. Întreaga activitate va fi organizată în aşa manieră încât să se creeze în cadrul Colegiului UMFST „George Emil Palade” un mediu educaţional profesionist, la standarde instrucţionale şi morale înalte.

Înscrierile online vor avea loc în perioada 10 – 23 iulie 2023, iar informațiile privind metodologia de admitere vor fi publicate pe platforma dedicată admiterii:  https://adminfo.umfst.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *