De ce la UMFST?

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

10 motive pentru a alege Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”

1. Vei putea să îți transformi pasiunea pentru literatură, artă, istorie, științele politice, dar și talentul pentru învățarea limbilor străine, vocația pedagogică sau abilitățile sportive în repere solide pentru o carieră de succes.

2. Vei reuși să înțelegi în profunzime fenomenele sociale, culturale, economice, artistice ale lumii de azi, vei putea anticipa evenimentele într-o lume dinamică.

3. Îți vei dezvolta o gândire critică, putându-te poziționa avantajos față de ideile dominante ale lumii contemporane, vei înțelege tectonica invizibilă a lucrurilor care contează.

4. Vei putea să te formezi ca profesor deopotrivă în științe umaniste (limbă și literatură română, limbi străine, istorie) cât și ca analist, expert, jurnalist, specialist în Comunicare și Relații Publice, diplomat etc.

5. Vei avea la dispoziție profesori tineri și dinamici, dornici ei înșiși de evoluție și performanță, care îți vor fi mereu aliați, atrăgându-te în proiecte inovative și oferindu-ți oportunități de afirmare.

6. Ca viitor filolog, trebuie să știi că profesorii tăi de la Litere sunt printre numele de marcă ale criticii și teoriei literare românești – îți vor deschide porți spre cele mai bune reviste culturale, te vor trimite la evenimente, te vor pune să scrii, te vor trimite în cenacluri.

7. Ca viitor istoric, te vei bucura de expertiza și deschiderea unor profesori prestigioși. Nu doar metodologiile cele mai noi în abordarea istoriei, ci și ultimele surse și tendințe în înțelegerea trecutului, a prezentului imediat și în prospectarea viitorului îți vor fi la îndemână.

8. Ca viitor specialist în științe politice, vei beneficia de unul din cele mai dinamice corpuri profesorale universitare din țară, care te va direcționa spre cele mai valoroase oportunități de dezvoltare personală.

9. La Comunicare și relații publice, dar și în specialitățile dedicate sportului, vei întâlni specialiști de marcă, vei beneficia de cursuri calibrate atent pentru nevoile tale personale și în funcție de cele mai noi tendințe în domeniu.

10. Indiferent de specializarea pe care o vei alege, Facultatea noastră îți pune la dispoziție linii de masterat și, apoi, soluții de a urma un doctorat în domeniul ales. Vei avea de profitat și pe urma unei practici atent configurate: încă din primul an, îți oferim posibilitatea de a face practică în cele mai relevante instituții pentru domeniul ales.