*Inginerie medicală

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

Vreau să devin student la INGINERIE MEDICALĂ pentru că:

  1. Vreau sa studiez un domeniu în care tehnologia interferează cu medicina. Sunt interesat de inginerie dar, în același timp, medicina este pentru mine o pasiune.
  2. Vreau să fac parte din singura universitate din țară în care ingineria și medicina sunt împreună și care-mi va asigura condiții de a studia acest domeniu  – UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș
  3. Sunt sigur că tehnologiile noi, inovative, vor contribui la identificarea și rezolvarea problemelor din medicină și sănătate: voi învăța să dezvolt și să implementez echipamente, dispozitive, materiale și tehnologii informatice pentru diagnostic, investigare și tratament.
  4. Am șansa unui proces educațional performant, alături de profesori și cercetători cu competențe recunoscute : ingineri, informaticieni, medici, farmaciști. Voi utiliza resurse de învățare digitale și voi accesa metode inovative de predare.
  5. Voi studia în laboratoarele și centrele moderne ale universității, dedicate acestei specializări: Inginerie Medicală Aplicată, Instrumentație, Senzori și Robotică, Biomecanică, Materiale Biomedicale, Printare 3D și Fabricație digitală , Centrul de Simulare și Abilități în Medicină.
  6. Voi avea acces,  încă din primul an, la cursuri și activități practice în clinici și sectii ale spitalelor ce sunt dotate  cu tehnologii și echipamente ce asigură suportul actului și serviciilor medicale.
  7. Pregătirea mea va fi susținută prin stagii de practică și internship în unități medicale, companii de producere, promovare, suport și distribuție a echipamentelor medicale, companii de IT în domeniul medical. Voi putea astfel, sa-mi găsesc un job, încă din facultate.
  8. Pot să particip la sesiunile științifice studențești de proiecte, să mă implic în centrul de cercetare dedicat studenților Junior Researcher Academy, să studiez un semestru la o universitate din Europa prin Erasmus+ și să-mi continui studiile prin master și doctorat.
  9. Voi beneficia de serviciile academice și sociale pe care universitatea le pune la dispoziție: burse de merit și performanță, cămine studențești, biblioteci, baza sportivă, să fiu implicat in activități de voluntariat și umanitare.
  10. Îmi doresc ca, împreună cu medicii,  să mă implic și să susțin profesional piața serviciilor medicale.