Miért a MOGYTTE?

Minden, amit a MOGYTTE felvételiről tudnod kell

Tíz érv a marosvásárhelyi Orvostudományi Kar választása mellett:

  1. Alapítása óta a marosvásárhelyi orvosegyetemen folytonos a magyar nyelvű orvosképzés, egy ideje egészségügyi asszisztensképzés is működik. Az anyanyelven való tanulás előnyei vitathatatlanok.
  2. Nemcsak a múlt hagyományai, hanem a jelen kihívásai is minőségi orvosképzésre, a multikulturalitás megőrzésére köteleznek.
  3. Korszerű oktatási és fejlett kutatási lehetőségek, képzett oktatói közösség biztosítja a gyakorlati ismeretek elsajátítását, a külföldön is elismert szaktudást, a belső és külső nemzetközi jelleget.
  4. Jól felszerelt előadótermek, laboratóriumok, kezelőbázisok, szimulációs központ, könyvtár és egyéb háttérintézmények biztosítják az oktatás színvonalát ahhoz, hogy a Marosvásárhelyen szerzett diplomát az Európai Unió tagállamai elismerjék.
  5. Az egyetem fejlett kutatóközponttal rendelkezik,  felkarolja a diákok tudományos tevékenységét, lehetőséget nyújt külföldi részvételre, elősegíti a tudományos karriert.
  6. A minden évben megrendezésre kerülő Tudományos Diákköri Konferencia  színvonala és közösségformáló ereje kiemelkedő helyet foglal el a magyar szaknyelv és tudományosság fejlesztésében.
  7. A diákcsere- és ösztöndíjprogramok, a hallgatói pályázati lehetőségek, a fokozott mobilitás magyarországi és számos európai egyetemen nyújtanak részképzési, együttműködési lehetőséget.
  8. Az egyetemet körülvevő egyedi zöld környezet, a vonzó egyetemi campus mellett széleskörű társadalmi és kulturális programok, az egyetemen belüli sportolási és önmegvalósító lehetőségek, a város vonzereje tartalmassá és sokoldalúvá, teljessé teszik a diákéletet.
  9. A különböző képzésekben részt vevő hallgatókat tömörítő Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervezésében lebonyolított hagyományos rendezvények, események a közösségi szellemet erősítik és hasznos időtöltést nyújtanak.
  10. Az alapképzést végzettek folytathatják tanulmányaikat különböző mesterképző szakokon, valamint részt vehetnek a doktori képzésben, rezidensképzésben, valamint az egyetem által szervezett szakmai továbbképzőkön, tudományos rendezvényeken.