Képzési kínálat MG

Minden, amit a MOGYTTE felvételiről tudnod kell

A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) Orvostudományi Kara (OK) a következő, a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség  (ARACIS) által akkreditált képzési lehetőségeket biztosítja:

Képzés besorolásaKépzés típusaMunkarendKépzés tartama/kreditértékOktatás nyelveMeghírdetett helyek számaOklevélben szereplő szakképzettség megnevezése
Egyetemi képzésÁltalános orvos**Nappali6 év / 360 ECTS kreditértékMagyar Román 120
220
Általános orvos (rövidítve dr. med.)
Általános asszisztensNappali4 év / 240 ECTS kreditértékMagyar Román60
60
Általános asszisztens
Táplálkozástan és dietetikaNappali3 év / 180 ECTS kreditértékRomán 50
Balneo-fizio-kinetoterápia és rehabilitáció:Nappali3 év / 180 ECTS kreditértékRomán 60
Egyetem utáni képzésMesterképzések***Nappali1-2 év/ 60-120  ECTS kreditértékRomán85+165 *

* Tandíjas helyek

** Az angol nyelvű orvosképzés az Angol Orvostudományi Karon történik.

Az OK katonaorvosi képzést is biztosít román nyelven.

***Az Orvostudományi Kar mesteri képzést biztosít az alábbi szakokon: Klinikai és közösségi táplálkozástan, Egészségügyi szolgáltatások menedzsmentje, Klinikai Laboratórium, Fizioterápia és funkcionális rehabilitáció, Az emberi szaporodás egészségtana, Orvosi-gyógyszerészeti tudományos kutatás.

Az alapképzést követően a végzett az adott képzésnek megfelelő, elismert oklevet kap, amely felhatalmazza a foglalkozások adattárában megadott tevékenységek végzésére. Az orvosdoktori osztatlan képzést szakorvosi képzés követi, mely után lehetőség nyílik a III. ciklusban történő, tudományos doktori képzésre is. A többi alapképzés esetén a Doktori Iskolába történő felvételi mesteri képzést követően lehetséges.