BALNEOFIZIOKINETOTERAPIE ȘI RECUPERARE

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

Dragi colegi studenți și cadre didactice,

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a fost înființată în urmă cu peste 70 de ani prin decretul Majestății Sale Regele Mihai I al României și este în prezent un reper în domeniul sănătății la nivel național și internațional.

În Facultatea de Medicină studiază peste 3500 de studenți la programele de studii de licență, la care se adaugă studenți masteranzi sau doctoranzi. Numeroși medici rezidenți din toate specialitățile medicale se află, de asemenea, sub îndrumarea cadrelor didactice ale Facultății de Medicină care activează în Clinicile universitare din Tîrgu Mureș. Programele de studii de licență cuprind: Medicină, Asistență Medicală Generală, Balneo-Fiziokinetoterapie și Recuperare, Nutriție și Dietetică, Educație Fizică și Sport. La Tîrgu Mureș există trei linii de predare: română, maghiară și engleză, expresie a unei Universității moderne, multiculturale și armonioase. Absolvenții Facultății de Medicină își pot continua studiile prin programele de masterat, prin programul de doctorat sau prin programele de educație medicală continuă, sub formă de cursuri postuniversitare, simpozioane, conferințe, congrese sau școli de vară.

Infrastructura didactică și de cercetare a Universității noastre, alături de Centrul de simulare și abilități practice și baza sportivă remarcabilă, reprezintă un motiv suplimentar pentru studenții care aleg Facultatea de Medicină de la Tîrgu Mureș pentru a urma această profesie nobilă. Aceștia primesc tot sprijinul conducerii Facultății și Universității pentru proiectele proprii: științifice, culturale, artistice și sportive, în Tîrgu Mureș activând numeroase organizații studențești. Programele de mobilități naționale – TRANSMED și internaționale – ERASMUS, SCORE-SCOPE, FOGARTY, permit schimburi de idei și de valori și sunt în permanență încurajate și susținute.

Din anul 2016 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș se desfășoară un amplu proiect de reformă curriculară care are ca scop principal învățământul centrat pe student și dezvoltarea maximală a abilităților practice și de comunicare ale studenților și absolvenților. Strategia de reformă curriculară cuprinde trei mari direcții: adaptarea curriculei la standardele actuale ale învățământului medical, un sistem de predare centrat pe student și un mod unitar de evaluare a studenților în cadrul aceluiași program de studii.

Noi, cadrele didactice ale Facultății de Medicină, avem datoria de a modela studenții încă din prima lor zi de ”boboci” la Medicină, când sunt adevărate ”celule STEM nediferențiate, TOTIPOTENTE” și care vor deveni după foarte mulți ani de la absolvirea Facultății de Medicină  ”celule mature, competente, înalt specializate”.

Dragii mei, vă aștept cu mare plăcere să ne cunoaștem cât mai bine și să colaborăm într-un mediu academic de excepție în care veți simți din plin bucuria și mândria de a fi student la Medicină la Tîrgu Mureș.

                Cu aleasă prețuire,

                Decan, Facultatea de Medicină

                Prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi