Beiratkozás

Minden, amit a MOGYTTE felvételiről tudnod kell

  • Az előfelvételire iratkozhatnak akik Az Egészségügyi képzési területhez tartozó (Orvostudományi, Fogorvostudományi, Gyógyszerészeti) valamint a Műszaki, „Petru Maior” Bölcsésztudományi valamint a Közgazdaság- és Jogtudományi Karok keretében működő 3 és 4 éves képzési szakokon szeretnék a tanulmányaikat folytatni.
  • Előfelvételi vizsgára beiratkozhatnak az utolsó éves középiskolások (XII. osztályosok), akik ebben az tanévben fognak érettségizni, azon jelöltek, akik az előző évekből szárazó érettségi diplomával rendelkeznek, valamint azok, akik második egyetemként szeretnék ezeket a képzéseket választani.
  • A jelentkezők beiratkozása kizárólag az előfelvételinek dedikált online platformon történik.
  • Az előfelvételi beiratkozási díja (Taxă de înscriere la preadmitere) 200 lej, amelyet ONLINE (a beiratkozásnak szánt platformon) vagy AZ EGYETEMI PÉNZTÁRBAN (munkanapokon 8,00-14,00 óra között) lehet befizetni, vagy BANKI ÁTUTALÁSSAL lehet törleszteni az alábbi számlára: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Str.Gh.Marinescu Nr.38, Tg Mures, 540139 CF 4322742 CONT IBAN : RO32TREZ47620F330500XXXX (Trezoreria Tirgu Mureş). 
  • A jelölt mentesül a beiratkozási díj befizetése alól, amennyiben mindkét szülője elhalálozott, vagy árvaházban/családi elhelyezésben nevelkedett. Ezen kívül mentesülnek a beiratkozási díj befizetése alól a pedagógusok és az oktatásban dolgozó alkalmazottak gyermekei függetlenül attól, hogy a szülők/szülő aktív dolgozó vagy nyugdíjas (legalább egy szülő legyen oktató vagy oktatásban dolgozó), valamint az elhalálozott tanügyi alkalmazottak árvái, és a Marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem nem oktatói munkakörben dolgozó alkalmazottjainak a gyermekei.