Miért a MOGYTTE?

Minden, amit a MOGYTTE felvételiről tudnod kell

Kedves Felvételiző Diákok,

Íme öt érv, amiért a MOGYTTE Fogorvostudományi Karának oktatókból és diákokból álló csapata várja jelentkezéseteket:

1.Anyanyelven hallgathatjátok az előadásokat.

Egyetemünk és karunk az egyedüli olyan intézmény Romániában, ahol fogorvosnak tanuló fiataljaink a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség  (ARACIS) által akkreditált, magyar nyelvű képzésben részesülnek.

2.Egyetemistaként már klinikai gyakorlatra tehettek szert.

Az Integrált Fogorvosi Centrum (IFC), ahol a diákok és rezidensek képzése történik, régiónk legkorszerűbben felszerelt központja. Előadótermeink, jól felszerelt kezelői bázisunk, állandó fejlesztés alatt álló gyakorlati szimulációs központunk és legújabb képalkotási eljárások elvégzésére képes imagisztikai rendelőnk lehetővé teszik az állandóan és rendkivül dinamikusan fejlődő fogorvoslás legújabb technikáinak elsajátítását.

Diákjaink már negyedévtől kezdődően, oktatói felügyelet mellett különböző terápiás beavatkozásokat végezhetnek a IFC-hoz forduló pácienseken.

3.Lehetőségetek van tudományos tevékenységet folytatni.

Fiatalos ötleteiteket karunk oktatói mindig felkarolják és évente alkalmatok adódik a diákokkkal közösen szervezett Tudományos Diákköri Konferencián bemutatni, ismertetni tudományos munkátokat. Az alapképzésen túl, az egyetemi éveiteket követően, magyar doktorátus vezetők irányítása alatt végezhetitek PhD tanulmányaitokat.

4.A MOGYTTE pezsgő, tartalmas és sokoldalú diákélet színhelye.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség kötelékében működő FOK Platform mindent megtesz a fogorvostanhallgatók diákéletének megszervezése érdekében. Hat pezsgő és tartalmas diákév, számos tudományos, kulturális és társadalmi jellegű rendezvény, bulik és találkozók sorozata – ez vár rátok Marosvásárhelyen!

Szép és sokoldalú egyetemi kampuszunkban minden diák megtalálja a megfelelő lehetőséget arra, hogy órák vagy vizsgák után lazítson és szabadidejét egészségesen töltse el!

5.Oklevél megszerzése utáni tovább képezheted magad.

Diplomás fogorvosként azonnal elkezdhetitek a munkát akár saját magánrendelőben is. Lehetőség nyílik a rezidensképzésre is Marosvásárhelyen, ugyanakkor azt is tudnotok kell, hogy az itt szerzett fogorvosi diplomát az Európai Unió tagállamai elismerik.

LÉGY CSAPATUNK TAGJA!