FOGORVOSTUDOMÁNY

Minden, amit a MOGYTTE felvételiről tudnod kell

Kedves Felvételiző Diákok,

A Marosvásárhelyi “George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti. Tudomány és Technológia Egyetem (MOGYTTE) Fogorvostudományi Kara (FOK) a következő akkreditált alapképzési lehetőségeket kínálja:

  • 6 éves fogorvos képzés román, magyar és angol nyelven. 
  • 3 éves fogtechnikus képzés román nyelven.

Az alapképzést követően az adott képzésnek megfelelő, elismert oklevet kap a végzett, amely a foglalkozások adattárában megadott tevékenységek elvégzésére hatalmazza fel.

Fogorvosi oklevél megszerzése után a következő lehetőségek közül választhat:

  • Önálló fogorvosi tevékenység végzése magánpraxisban
  • Szakorvos (rezidens) képzés
  • Mesteri képzés
  • Doktori képzés

A Fogorvostudományi Kar egyéves mesteri képzést biztosít az Esztétikai orális rehabilitáció szakon.  

Öt fontos ok arra, hogy a fogorvosi pályát válasszátok:

1. Anyanyelven hallgathatjátok az előadásokat.

Egyetemünk és karunk az egyedüli olyan intézmény Romániában, ahol fogorvosnak tanuló fiataljaink magyar nyelvű képzésben részesülnek.

2.Egyetemistaként már klinikai gyakorlatra tesztek szert.

A korszerűen felszerelt Integrált Fogorvosi Centrumban (IFC), fogorvos-hallgatóként már negyedévtől kezdődően gyakorlatban is elsajátítjátok a fogászati megelőzéshez, kórismézéshez, kezeléshez és a rehabilitációhoz szükséges szaktudást.

3.Lehetőségetek van tudományos tevékenységet folytatni.

Fiatalos ötleteiteket karunk oktatói mindig felkarolják és évente alkalmatok adódik a diákokkal közösen szervezett Tudományos Diákköri Konferencián bemutatni, ismertetni tudományos munkátokat.

4.Hat pezsgő és tartalmas diákév következik.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség kötelékében működő FOK Platform mindent megtesz a fogorvostanhallgatók diákéletének megszervezése érdekében. Számos tudományos, kulturális és társadalmi jellegű rendezvény, bulik és találkozók sorozata vár rátok Marosvásárhelyen!

5.Oklevél megszerzése után is képezhetitek magatokat.

Diplomás fogorvosként azonnal elkezdhetitek a munkát akár saját magánrendelőben is. Lehetőség nyílik a rezidensképzésre is Marosvásárhelyen.  Fogorvosi oklevéllel kezetekben, a doktori vagy mesteri képzés adta továbbtanulási lehetőségek bármelyikét választhatjátok. Ugyanakkor azt is tudnotok kell, hogy az itt szerzett fogorvosi diplomát az Európai Unió tagállamai elismerik.

Prof. dr. Mártha Krisztina

FOK Dékánhelyettes