FAQ

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

 

Nr.

crt.

Întrebare

Răspuns

1.         

Având în vedere că în acest an sunt doar 15 locuri repartizate pentru Medicină Militară, față de numărul mai mare de locuri din anii anteriori și luând în considerare că examenul de admitere este același și se suține în aceleași condiții și în aceeași dată cu cel de la programul de studiu Medicină, vă rog să îmi comunicați dacă o sa am posibilitatea să concurez în cadrul sesiunii din iulie 2020 pentru ambele programe de studiu.

Candidații înscriși la programul de studiu Medicină militară, Medicină dentară militară, Farmacie militară, în cazul în care nu vor fi admiși pe loc la acest program de studiu, vor fi clasificați în ordinea mediei obținute la admitere și în cadrul programului de studiu Medicină, Medicină dentară respectiv Farmacie cu achitarea unei singure taxe de înscriere.

2.         

Aş dori informaţii pentru admiterea la programul de studii Nutriţie şi dietetică din anul 2021. De exemplu, care sunt capitolele care trebuie studiate pentru examen, unde aş putea găsi disponibilă cartea pentru acesta.

Pentru Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Nutriţie şi dietetică

Bibliografia constă din 5 capitole cuprinse în: manualul Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină – Barron’s – ediţia în limba română, Editura University Press 2014, respectiv Az ember anatómiája és élettana az orvosi szakokra való felvételi vizsgához – ediţia în limba maghiară, Editura University Press 2014, precum şi cele menţionate în ” Precizări legate de terminologia folosită în manualul de Anatomie și Fiziologie pentru admitere la facultățile de medicină „, respectiv Pontosítások Az ember anatómiája és élettana az orvosi szakokra való felvételi vizsgához című tankönyvhöz .

Cele 5 capitole din care se vor elabora întrebările sunt:

– Capitolul 15. Sistemul cardiovascular

– Capitolul 17. Sistemul respirator

– Capitolul 18. Sistemul digestiv

– Capitolul 20. Sistemul urinar

– Capitolul 23. Sistemul reproducător feminin

Cartea poate fi cumpărată din librăria online univ. accesabilă https://librarie.umfst.ro/

În acest an (2020) pentru programele de studii cu durata de 4 și 3 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie (Asistență medicală generală, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică,Tehnică dentară, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic), admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat . În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu. (vezi https://adminfo.umfst.ro/informatii-admitere-2020/

Dacă doriți să dați examen anul viitor, urmați permanent site-ul universității.

3.         

Sunt elevă în clasa a XII-a și în curând voi susține examenul de bacalaureat. Iar în urma promovării acestuia sunt interesată să aplic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității UMFST. Și mi-aș dori să aflu mai multe informații despre  înscriere și admitere, cum ar fi:        

 -perioada de înscriere a candidaților;

 -documentele necesare;

 -procedeul de înscriere;

 -locul și condițiile desfășurării examenului de admitere, cât și data acestuia.

Înscrierile la examenul de admitere  vor avea loc în perioada 13-22 iulie 2020, pe platforma on-line a universității, iar examenul se va desfășura prin metoda tradițională (on-site) în data de 26  iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și  de protecție a candidaților.

Toate informațiile legate de admitere sunt afișate pe situl universității în meniu Admitere 2020:

https://adminfo.umfst.ro/medicina/

 

4.         

Sunt din Republica Moldova. M-ar interesa să aflu dacă e posibil să aplic la programul de studii Medicină ca român de pretutindeni, dacă sunt locuri alocate pentru moldoveni și cum are loc procesul de admitere în acest caz.

Toate informațiile referitoare pentru românii de pretutindeni sunt afișate pe site-ul universității, link

https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

 

5.         

Eu sunt studentă la MG, Anul l, taxa Euro și doresc să dau admitere anul acesta pentru a intra la taxa în lei. Întrebarea mea este, pentru pregătirea dosarului, va fi nevoie de exact aceleași acte care au fost nevoie când am dat admiterea sau se va lua în considerare faptul că sunt studentă deja aici la facultate? Mă refer aici la copia diplomei de bac, adeverința de la medicul psihiatru și de familie, etc. Va trebui undeva la înscriere să precizez că în momentul de față sunt studentă?

Trebuie să vă înscrieți la admitere pe platforma on-line, cu încărcarea tuturor documentelor necesare pentru admitere, nu se ia în considerare documentele depuse anul trecut.

Trebuie să specificați că sunteți studentă doar dacă există pe platformă o astfel de rubrică.

6.         

Aș dori să dau admitere anul acesta la Medicină Militară în cadrul facultății dvs. Am o intrebare: am înțeles de la o colegă de-a dvs. că dacă ești respins la Medicină Militară, cu medie mare, iei locul celui de  la Medicină normală. Mi s-a mai spus că militarii au prioritate. Este adevarat ? Aștept răspuns din partea dvs.

Cine se înscrie la Medicină Militară concurează automat și pentru locurile  de Medicină generală.

7.         

Sunt un elev din Basarabia, care anul acesta finalizează clasa a XII-a. Am vrut să întreb, pentru admiterea la UMFST este neapărat necesar Anexa 3 Declarație privind apartenența la identitatea culturală română? Este neapărat pașaportul biometric? Eu dețin pașaportul românesc

Cetatenii din R. Moldova nu trebuie să prezinte Declarația de apartenență la identitatea culturală română.

Nu este necesar să aveți pașaportul biometric. E suficient cel românesc.

8.         

Vă contactez cu trei nelămuriri pentru a cunoaște exact procedura de înscriere pe locurile de olimpici:

 1) Înscrierea va avea loc în aceeași perioada cu cea obișnuită?

 2) Ce va trebui sa trimit online pentru a avea dosarul complet?

 3) Cu cât timp înainte de examen se va afișa lista candidaților admiși pe locurile destinate olimpicilor?

În primul rând trebuie să vă adresați la secretariatul rectoratului printr-o cerere în care menționați că doriți să vă înscrieți la locuri pentru olimpici, și să atașați și Diploma eliberată care atestă locul obținut la olimpiadă națională sau internațională. Cererea va fi analizată, și primiți răspunsul despre procedura înscrierii.

9.         

Aș vrea să candidez pentru admiterea la Facultatea de Medicină. Având domiciliu stabil în străinătate, dar fiind cetățean român cu act de identitate românesc și deținând acte de studii din străinătate (diploma de bacalaureat, etc.), înțeleg că mă încadrez în categoria românilor de pretutindeni. Citind metodologia înțeleg că admiterea se face pe baza unui concurs de dosare, deci nu trebuie sa dau examenul de admitere de la sfârșitul lunii iulie. Aș dori să-mi confirmați cele spuse sau să mă corectați.

Buletinul românesc înseamnă domiciliul stabil în România. Ne pare rău dar nu puteți participa la Admiterea pentru români de pretutindeni.

Prima condiție să fiți eligibilă pentru acest tip de loc este să nu aveți Carte de Identitate românească.

10.      

Sunt studentă în anul I la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la Facultatea de Chimie, pe loc bugetat și aș dori ca anul acesta să candidez la examenul de admitere din cadrul universității, la Facultatea de Medicină . Aș dori să știu procedura pe care ar trebui să o urmez pentru a mă putea înscrie la examenul de admitere, pe loc bugetat. 

Informațiile utile în legătura cu admitere UMFST G.E. PALADE din Targu-Mureș, precum și procedura de înscriere sunt afișate pe site-ul universității, accesând link-ul https://adminfo.umfst.ro/medicina/

 

11.      

Având în vedere că anul acesta admiterea în cadrul programului de studii Asistență medicală generală se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat și nu se mai susține examen, vă rog să îmi comunicați dacă există posibilitatea înscrierii la admitere la 2 programe de studii, cel de Medicină pentru care se va susține examen scris și cel de Asistență medicală generală.

Nu este posibilă înscrierea la 2 programe de studii din domeniul Sănătate. Trebuie să alegeți între Medicină și Asistență medicală generală.

12.      

Aș dori să știu dacă se oferă locuri la Balneokinetoterapie pentru studenți români la taxă, având deja o facultate și nu pot beneficia de o altă facultate ca bursier? Sau dacă se vor oferi locuri la taxă?

În sesiunea de admitere din luna iulie 2020 nu sunt locuri cu taxă la BFK.

13.      

Sunt cetățean român cu domiciliul stabil în Canada. Am câteva întrebări în legătură cu admiterea 2020 la Facultatea de Medicină. În România am obținut diploma de bacalaureat în anul 1992 și am absolvit Universitatea A. I. Cuza din Iași în anul 2003. Întrebarea mea ar fi: în situația mea, care sunt opțiunile mele de înscriere? Care sunt criteriile (admitere – interview, nota de universitate/bac)?

În programul „români de pretutindeni”, în ce limbă se desfășoară predarea? Aveți o vârsta limită la candidați?

Vă rog, să precizați, dacă ați terminat facultatea A. I. Cuza Iași pe locuri cu taxă sau fără taxă. Pentru români de pretutindeni limba de predare este română, și nu există limită de vârstă. Pentru români de pretutindeni link-ul este: https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

 

 

14.      

Cum sunt sprijiniți studenții cu dificultăți sociale?

Universitatea asigură un sistem de sprijin prin acordarea de burse sociale, prin implicarea în proiecte de sprijinire a învățării, prin burse private, cămin.

15.      

Studenții de la masterat pot să primească burse?

Da, studenții de la masterat pot beneficia de aceleași categorii de burse ca și studenții de la nivelul de licență, respectiv burse de ajutor social, burse de merit, burse de performanță, în funcție de îndeplinirea condițiilor din Regulament.

16.      

Care este tematica din care se va da admiterea anul acesta? Este precum cea din anii trecuți sau unele capitole nu intră? Pe ce dată va avea loc examenul de admitere? Și nu în ultimul rând, unde mă pot înscrie pentru examen?

Examenul de admitere va avea loc în data de 26 iulie 2020. Răspunsurile cerute le găsiți accesând linkurile de mai jos:

https://adminfo.umfst.ro/m-oe/

https://adminfo.umfst.ro/informatii-admitere-2020/

https://adminfo.umfst.ro/tematica-si-bibliografie-studii-de-licenta/

https://www.umfst.ro/universitate/media/stiri/stiri-detalii.html?tx_news_pi1%5Bnews%5D=1548&tx_news_pi1%5Bday%5D=29&tx_news_pi1%5Bmonth%5D=5&tx_news_pi1%5Byear%5D=2020&cHash=2e32aff6d9ffaba43c58722c98b7d969

17.      

Am văzut repartizarea locurilor de anul acesta pentru românii de pretutindeni,  și vrem să știm dacă se oferă locuri și la specialitatea de Kinetoterapie pentru românii de pretutindeni.

Da, se poate opta și pentru BFK.

18.      

Sunt cetățean al Republicii Moldova, am terminat liceul în Republica Moldova, dar sunt căsătorită cu cetățean român, și la moment locuiesc pe teritoriul României, nu dețin cetățenie română, dar am doar permis de ședere cu drept de muncă, aș dori să aflu dacă pot să aplic la studii ca cetățean străin?

 

 

Puteți candida pe tip de loc Români de pretutindeni. Găsiți informații accesând link-ul de mai jos:

https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

19.      

Am o întrebare legată de cifra de școlarizare pentru admiterea la licență anul acesta.

Am văzut că pentru Medicină nu sunt alocate locuri la taxă. Eu am mai fost studentă timp de un an la o altă facultate un semestru buget și un semestru taxă.  Mai pot da admiterea în condițiile în care nu sunt locuri pentru taxă, și cum se procedează?

Dacă ați beneficiat de un singur semestru de la buget, mai aveți dreptul, conform legislației în vigoare, să beneficiați pentru diferența de ani, în cazul programului de studiu Medicină, încă de 5 ani (6 ani de studiu medicină -1 an bugetat= 5 ani bugetați).

În concluzie, puteți da examen de admitere, cu condiția că unul din anii de studiu, oricare dintre anii 2- terminal, să știți că veți fi obligat să-l frecventați cu taxă.

20.      

Am o întrebare în legătură cu admiterea la linia maghiară pentru medicină, pentru anul universitar 2020-2021. Astăzi am aflat că vor fi alocate numai locuri bugetare pentru viitorul an școlar pentru linia maghiară. În cazul în care eu deja am terminat o facultate, unde am fost pe loc bugetar în ultimul an (al 3-lea), mai pot sa fiu admis?

Dacă ați beneficiat de un singur an de la buget, mai aveți dreptul, conform legislației în vigoare, să beneficiați pentru diferența de ani, în cazul programului de studiu Medicină, încă de 5 ani (6 ani de studiu medicina -1 an bugetat= 5 ani bugetați).

În concluzie, puteți da examen de admitere, cu condiția că unul din anii de studiu, oricare de la 2 la 6 să știți că veți fi obligat să-l frecventați cu taxă.

21.      

Aș dori unele precizări privind dosarul de înscriere la admitere pentru Facultatea de Medicină:

-adeverință de la medicul de specialitate- la ce specialitate se referă. Este nevoie atât de adeverință de la medicul de familie cât și de la medic de specialitate?

-referitor la taxa de înscriere: sunt scutiți de taxă și candidații care au unul sau ambii părinți cadre didactice, în activitate, în învățământul preuniversitar?

Aveți nevoie de adeverință medicală de la medicul de familie din localitatea de domiciliu +adeverință de examen psihiatric de la medicul de specialitate (adeverință eliberată de medic specialist psihiatru) din care să rezulte că sunteți apt pentru profilul/specializare la care candidați.

Legat de taxa de înscriere: sunt scutiți de plata taxelor de înscriere copii personalului didactic și auxiliar în activitate sau pensionat care au activat în sistemul de învățământ pe baza de adeverință de confirmare  statutului părinților.

22.      

Suntem 2 studenți, eu și fratele meu, care venim din Oradea și am vrea să ne înscriem pentru continuare de studii la medicină generală, limba engleză.  Cum se procedează pentru admitere în condițiile actuale? Ne putem înscrie online? Am completat 4 ani de studii la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, secția engleza. 

În acest caz trebuie să faceți cerere de transfer care va fi adjudecată de Consiliu de Administrație.

23.      

Cum aș putea face rost de cartea de grile /cărțile de grile pentru admitere la medicină generală, militară, dentară? Trebuie să specific că sunt din alt oraș.

Nu există carte/cărți  de grile pentru admitere la medicină UMFST G.E. PALADE.

24.      

Sunt student în anul 3 la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj , la specializarea Agricultura. Doresc să aflu mai multe informații privind înscrierea la specializarea Nutriție și Dietetică:

– este posibilă o formă de învățământ de la distanța ?

– dacă se dă admitere ?

– taxa de școlarizare cât costă ?

Nu este posibilă o formă de învățământ de la distanță.

În acest an admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. Departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu. Pentru mai multe informații accesați următoarele link-uri:

https://adminfo.umfst.ro/informatii-admitere-2020/

https://adminfo.umfst.ro/cifra-de-scolarizare/

 

 

25.      

Puteți sa trimiteți programul de admitere pentru anul 2020?

Când se începe înscrierea?

Calendarul de admitere 2020 este afișat pe site-ul facultății:

https://adminfo.umfst.ro/calendarul-admiterii/

26.      

Îmi puteți spune, vă rog, cum va fi cu admiterea? Am auzit că multe universități au ales să o facă online. În cazul acesta, cum s-ar da examenul de admitere? Sunt interesat de Asistența medicală.

Pentru programele de scurtă durată – Asistență medicală generală, admiterea se face pe baza mediei a examenului de bacalaureat. În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu.

Informații suplimentare găsiți accesând următoarele link-uri:

https://adminfo.umfst.ro/informatii-admitere-2020/

 

27.      

Cu privire la ordinului 4046/2018 din 29 Iunie 2018 privind aprobarea Metodologiei-cadru pentru recunoaşterea parţială a studiilor absolvenţilor şcolilor sanitare postliceale, cu diplomă de bacalaureat, în vederea continuării studiilor în învăţământul superior medical, la programele de studii universitare de licenţă „Asistenţă medicală generală”, este luat in considerare ordinul de rectoratul UMFST-ului pentru echivalarea scolii postliceale sanitare? Dacă da, în ce condiții se poate face înscrierea în cadrul UMFST-ului?

Pentru programul de studii universitare de licenţă „Asistenţă medicală generală”, metodologia examenului găsiți pe site-ul universității:

https://adminfo.umfst.ro/informatii-admitere-2020/

Trebuie să vă înscrieți la examen urmând metodologia. În acest an admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. Dacă veți fi admisă, puteți să cereți echivalarea studiilor.

28.      

Aș dori câteva precizări în legătură cu admiterea la facultatea dumneavoastră pentru fiica mea. Precizez ca eu sunt cetățean român în timp ce fata este cetățean italian, dar ea vorbește și scrie în limba română foarte bine.

În cazul acesta poate să se înscrie la facultatea de Medicina Dentara în limba română ? Dacă da, puteți să-mi dați mai multe detalii referitoare taxei, unde se desfășoară examenul de admitere, dacă este un punctaj minim, documentele de prezentat etc.  

 

Fiica dumneavoastră are două variante de participare la admiterile din această vară:

1. Români de pretutindeni (concurs de dosare)

Există o serie de documente care trebuiesc pregătite și transmise on-line în perioada depunerii dosarelor.

Toate informațiile necesare le găsiți accesând link-ul de mai jos la secțiunea Informații pentru români de pretutindeni

https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

2. Să participe la admitere, doar că are nevoie de dovada cunoașterii limbii române (minim 4 ani consecutivi studiați în România dovediți prin foaie matricolă sau atestat de limbă) și trebuie să trimită la universitate un dosar cu documente până pe 4 iulie pentru obținerea atestatului de echivalare a diplomei din cadrul CNRED.

Informații găsiți accesând același link la secțiunea Informații pentru Cetățeni străini.

29.      

Având în vedere situația epidemiologică, la Asistență Medicală se va mai susține examenul de admitere sau va fi media de la examenul de bacalaureat?

Pentru programele de studii cu durata de 3 și 4 ani (în care intră și Asistență Medicală), admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu. Calendarul admiterii găsiți pe site-ul universității https://adminfo.umfst.ro/calendarul-admiterii/

30.      

Am fost în trecut student la buget, doar un an, după care m-am lăsat de facultate. Am dreptul să intru la buget în primul an?

Da, aveti dreptul de a studia 5 ani la buget, urmand ca unul din anii 2-terminali sa studiati la taxa.

31.      

Legat de cazarea la cămin: beneficiază de regulă toți solicitanții loc?

Nu beneficiază toți solicitanții (Liga studenților se ocupă de repartizare).

32.      

Bursele sociale se acordă lunar începând cu luna decembrie?

Bursele sociale se acordă lunar în funcție de modul în care acestea se distribuie de la Minister.

33.      

Am posibilitatea de a primi o reducere a taxei la cămin dacă primesc bursă socială?

Nu există o reducere pentru cazare.

34.      

Aș vrea sa aflu daca vor fi locuri pentru românii de pretutindeni din Republica Moldova la programele de studii de Nutriție și dietetică și Asistență medicală.

Momentan locurile nu sunt împărțite pe facultăți, ele se vor repartiza în funcție de solicitări venite către fiecare facultate.

35.      

Pentru admitere la Medicina generală trebuie test HIV si VDRL ?

Pentru admitere la medicină dosarul întocmit trebuie să conțină documentele  menționate în Art. 18. al Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de admitere (La dosarul de înscriere se anexează obligatoriu următoarele acte, prin încărcarea acestora pe platforma de înscriere on-line): https://www.umfst.ro/fileadmin/documente_oficiale/regulamente/UMFST-REG-16.pdf

 

36.      

Ce acte îmi trebuie pentru a mă înscrie la facultate? Dacă este sigur profilul de Asistent Medical Generalist? Sunt orfană și să îmi spuneți cât costă înscrierea? Data când trebuie să mă prezint la examenul de admitere, data când trebuie să mă înscriu și adresa de e-mail unde să depun dosarul.

Toate informațiile referitoare la întrebările dumneavoastră le găsiți pe site-ul AdmINFO, accesând https://www.umfst.ro/fileadmin/documente_oficiale/regulamente/UMFST-REG-16.pdf.

 Art 18, care precizează și faptul, că

„Sunt scutiți de plata taxei de înscriere candidații orfani de ambii părinți, cei proveniți de la casele de copii sau din plasament familial”

Acte doveditoare privind justificarea solicitării scutirii de plata taxelor de înscriere:

Copii conforme cu originalul după certificatele de deces ale ambilor părinți, adeverințe/documente din care să rezulte proveniența din casa de copii sau plasament familial.

37.      

Dosarele cu actele pentru admitere, care trebuie depuse până în data de 3 iulie (pentru studenții străini), se poate depune și personal sau exclusiv prin poștă? Pot să vin eu personal și să depun, în funcție de programul secretariatului?

Se poate depune dosarul prin poștă, dar trebuie să ajungă până la data de 3 iulie, sau poate fi depus și personal, cu respectarea măsurilor de siguranță: intrarea se face doar cu mască de protecție.

38.      

Sunt un elev care dorește să susțină examenul de admitere la Medicină generală ,la UMFST. Vă contactez cu rugămintea de a-mi preciza, dacă se poate, capitolele din care se dă admiterea la biologie.

Bibliografia este precizată pe site-ul universității,

 

 

https://adminfo.umfst.ro/tematica-si-bibliografie-studii-de-licenta/

Capitolul 7 (Sistemul osos) şi Capitolul 9 (Sistemul muscular) din această carte nu vor face parte din bibliografia de admitere.

39.      

Svp je veux bien savoir toutes les démarches pour s’inscrire à votre prestigieuse université et la possibilité d’étudier en langue française. Et je veux bien connaître les programmes proposées en langue française pour la première  cycle de licence Svp envoyer moi toutes les liens utiles  concernant ceci.

I am sorry to inform you but we do not have courses in french language.

Our offer is coures in english, romanian and hungarian languages.

40.      

Je suis Alden, étudiant congolais à l’université Marien Ngouabi à Brazzaville. J’ai reçu une annonce disant que votre université offre des bourses d’études. Je vous contacte pour avoir des informations claires et précise à ce sujet.

I am sorry to inform you but we do not have courses in french language.

Our offer is coures in english, romanian and hungarian languages.

41.      

Aș vrea să întreb dacă este necesar de a da examen de admitere la programele de studii: Nutriție și Dietetică și Asistență Medicală pentru românii de pretutindeni din Republica Moldova? Și care sunt documentele necesare pentru aceștia?

Pentru admitere pe tip de loc Romani de pretutindeni nu se da admitere, este concurs de dosare iar informatii legate de documente si perioada in care se trimit dosarele on-line gasiti accesand link-ul de mai jos:

https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

 

42.      

Sunt absolventă de liceu în Republica Moldova, doresc să particip la admiterea la facultatea de medicină din  UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș  din acest an. 

Vă rog să îmi răspundeți la câteva întrebări:

    Cetățenii Republicii Moldova trebuie să anexeze la dosar declarația privind apartenența la identitatea culturală română? Sau în cazul celor care dețin cetățenie română, dar nu au carte de identitate românească, este posibilă înlocuirea declarației cu copia pașaportului român?

    Există o taxă de admitere sau procesare a dosarului în acest an? 

1. Cetatenii din R. Moldova nu trebuie să prezinte Declarația de apartenență la identitatea culturală română.

2. Nu exista taxa de procesare dosar.

Informatiile complete legate de admitere le gasiti accesand link-ul de mai jos:

https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

 

43.      

Ma numesc Ana si vreau sa aplic la UMFST ca roman de pretutindeni. Intalnesc cateva neclaritati la capitolul documentelor necesare pentru admitere, mai exact Sars-Cov2. Este necesar acest test dupa ce sunt admisa sau trebuie sa fie inclus in dosar? A doua intrebare e daca pot aplica la doua facultati si cum o pot face?

Avand in vedere ca admiterea este on-line nu este necesar testul momentan. In cazul in care participati si sunteti declarata admisa veti urmari site-ul pentru a vedea daca acest document este necesar la inceperea scolii.

Informatii legate de admitere si detalii veti gasi accesand link-ul de mai jos. Veti gasi de asemenea si formularul de inscriere cu posibilitatea de a selecta un singur program de studiu la noi in Universitate.

Pentru alte universitati trebuie sa ii contactati pe ei pentru a vedea ce reguli au.

https://adminfo.umfst.ro/romani-de-pretutindeni-si-cetateni-straini/

 

44.      

Doresc sa ma interesez ,daca anul  acesta este posibil inscrierea ,  in cadrul aceleiasi facultati la doua specializari si anume medicina(unde sa va da admitere  on-site) respectiv balneofiziokinetoterapie (unde media de admitere este media de BAC) si in functie de rezultate sa se faca alegerea finala.

Un student nu poate fi înmatriculat, în universitate, simultan, la două sau mai multe programe de studii universitare cu profil medico-farmaceutic.https://adminfo.umfst.ro/alte-informatii-relevante/

În momentul înscrierii trebuie să alegeți între medicină și BFK.

45.      

Aş dori să întreb dacă premiul la Olimpiada Naţională a Liceelor Maghiare din România, poate  înlocui admiterea la medicină.

Se pot înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locurile finanțate de la bugetul de stat: 

a. absolvenții de liceu care au obținut, în perioada studiilor liceale, premiile I, II, III la olimpiadele școlare internaționale la Biologie, Chimie, Fizică, Informatică sau Matematică

b. absolvenții de liceu care au obținut premiile I, II sau III la faza națională a olimpiadelor școlare de la Biologie, Chimie, Fizică, Informatică sau Matematică, recunoscute de M.E.C., în cel puțin unul din ultimii doi ani de școlarizare.

46.      

Îmi puteți spune va rog dacă pentru admiterea de anul acesta la Facultate de Medicina, programul de studii Medicină, există locuri la taxă?

În documentul în care se precizează cifra de școlarizare, încărcat pe platforma de admitere, este stabilită o taxa de 9000 de lei pe an, însă nu se precizează și numărul de locuri.

 Va adresez aceasta întrebare deoarece, m-ar interesa daca o persoana care a terminat o facultate la buget poate sa se înscrie la examenul de admitere de anul acesta.

În acest an nu sunt locuri cu taxă pentru absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar:

Absolvenții cu diplomă de licență (sau echivalentă cu aceasta) / diplomă de absolvire (sau echivalentă cu aceasta) ai învățământului superior de stat care au beneficiat de locuri finanțate de la buget pot urma un al doilea program de studii:

– numai pe locuri cu taxă, prin concurs, în aceleași condiții cu absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat.

– numai pe locuri cu taxă, fara concurs, cu aprobarea Consiliului de Administrație al universității și cu încadrare în cifra de școlarizare aprobată. Pentru aceasta cererile insoțite de copii după diplomă și anexa acesteia se depun la Registratura universității sau online, pe adresa de mail: rectorat@umfst.ro pana in data de 17 iulie 2020. Rezultatele se vor afișa în data de 21 iulie 2020.

47.      

Urmează sa dau examenul de admitere la medicina generala în limba romana. Am văzut că au apărut modificări legate de proba de concurs. As dori sa aflu care sunt cele 5 capitole pe baza cărora se fac întrebările, nu le-am găsit pe site.

Pentru examenul de admitere MG bibliografia este afișată pe site-ul https://adminfo.umfst.ro/tematica-si-bibliografie-studii-de-licenta/

Bibliografia constă din manualul Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină – Barron’s – ediţia în limba română, Editura University Press 2014, respectiv Az ember anatómiája és élettana az orvosi szakokra való felvételi vizsgához – ediţia în limba maghiară, Editura University Press 2014, precum şi cele menţionate în ” Precizări legate de terminologia folosită în manualul de Anatomie și Fiziologie pentru admitere la facultățile de medicină „, respectiv Pontosítások Az ember anatómiája és élettana az orvosi szakokra való felvételi vizsgához című tankönyvhöz .

Două capitole, Capitolul 7 (Sistemul osos) şi Capitolul 9 (Sistemul muscular) din această carte nu vor face parte din bibliografia de admitere.

48.      

Dacă la final în ziua de 26 sunt admis la medicina militara, exista posibilitatea de a renunta la militar, și sa intru la civilă?

Iar la prima simulare am fost cazat la căminul 4, se poate si în seara dinainte de examen sa fiu? Trebuie sa mai fac o cerere?

În data de 26 iulie se afișează rezultatele. Dacă sunteți admis la medicină militară, aveți dreptul să renunțați, dar nu este recomandat, fiindcă există  riscul să nu intrați la medicină generală, locurile fiind deja ocupate. Data de 26 iulie nu este momentul potrivit pentru decizii ulterioare.

Cu cazarea nu se ocupă Oficiul de Admitere.

49.      

Sunt român cu domiciliul in România însă liceul l-am absolvit in Austria. În momentul de față ma aflu in Austria si optez să dau Admiterea pentru Medicină generala pe data de 26 iulie in cadrul universității dumneavoastră.

 Conform ultimelor informații de pe site, cei ce sunt in afara graniței române și trebuie sa fie prezenți fizic la admitere le este cerut un test COVID-19 si o declarație pe proprie răspundere din care sa reiasă ca au respectat izolarea de 14 zile. 

După ultimele actualizări Austria este considerată „zona verde” ceea ce înseamnă ca la intrarea in țară cetățenii nu urmează sa fie izolați/carantinati.

Eu venind din Austria, trebuie sau nu sa intru in carantină/izolare pentru a putea lua parte la admiterea din 26 iulie?

Conform  INFORMAȚII ÎNSCRIERE PENTRU TOȚI CANDIDAȚII (https://adminfo.umfst.ro/continut-dosar/) trebuie să aveți testul respectiv declarația cerută.

Vă recomand să urmăriți site-ul , dacă se modifică ceva, va fi anunțat în timp util.

50.      

Va deranjez cu o intrebare privind locurile din cadrul universitatii dvs pentru absolventii proveniti din sistemul de protectie sociala. Aveti si dvs locuri special alocate pentru aceasta categorie de absolventi?

Aceste locuri sunt la o facultate/program de studiu anume?

Da, se optează pentru acestea la înscriere, unde trebuie să încarcați și o adeverință de la direcția de protecție a copilului ca și dovada.

Nu sunt repartizate pe programe de studiu.

Aceste locuri de gestionează exact ca și cele pentru romi. Se face clasificarea în funcție de opțiunea fiecărui candidat.

51.      

Doresc sa cumpar cartea cu teste grile la biologie , pentru Medicina! Va rog respectuos sa ne indrumati.

Nu există o carte doar cu teste editată de UMFST. Cartea de biologie ca bibliografie pentru examen constă din manualul Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină – Barron’s – ediţia în limba română, Editura University Press 2014, poate fi cumpărată din librăria UMFST. https://librarie.umfst.ro/carti?ajaxcatalog=true&dir=asc&order=name.

52.      

Pentru înscriere la facultate specialitatea asistenta medicala generala, ce acte trebuie depuse și pana când este data limita.

Toate informații utile le găsiți pe site-ul universității accesând linkul

https://adminfo.umfst.ro/continut-dosar/

53.      

Dacă doresc să dau admitere la medicină militară în cadrul universității voastre atunci ce documente sunt necesare, că sunt nedumerit legat de examenul psihiatric dacă trebuie sau nu, având în vedere că am trecut proba psihologică.

Dosarul de înscriere pentru toți candidați trebuie să conțină documentele afișate pentru toate programele de studii pe platforma AdmInfo, printre care figurează și examen psihiatric de la medicul de specialitate (doar pentru candidații de la programele de studii din domeniul Sănătate), din care să rezulte că sunt apţi pentru profilul sau programul de studiu la care candidează;

Pentru informații legate de înscriere accesați https://adminfo.umfst.ro/continut-dosar/

Dosarul medical dacă conține evaluarea psihologică, este valabil pentru înscriere.

54.      

Din cate am inteles de pe site, inscrierea se va face online. Va aparea o sectiune noua pe adminfo intre 13-22? Nu am reusit sa gasesc o pagina de inscriere propriu-zisa.

Mediile de admitere din anii trecuti mai sunt disponibile publicului? Daca da, mi le puteti pune la dispozitie cumva?

Inscrierile la internat se vor face dupa admitere, tot online? Cum se vor desfasura?

Daca considerati ca ar mai trebui sa stiu ceva, va rog puneti-ma la curent, chiar mi-e frica sa nu trec cu vederea peste ceva important.

Înscrierea se face pe platforma online după calendarul afișat pe site-ul UMFST

https://adminfo.umfst.ro/calendarul-admiterii/

În momentul începerii înscrierii va fi la dispoziția candidaților platforma.

Vă rog să urmăriți cu atenție site-ul UMST pe tot parcursul acestei perioade, toate informațiile legate de admitere le găsiți aici.

În legătură cu admiterea din 2019 sunt informații utile pe:

https://www.umfst.ro/admitere/admitere-2019.html

La întrebarea în legătură cu internat nu pot să vă dau răspuns, nu ține de Oficiu de Admitere.

Să nu uitați de condițiile de intrare în săli

vezi detalii https://adminfo.umfst.ro/precizari-importante-examen-scris/

55.      

Românii de pretutindeni din Republica Moldova de asemenea trebuie sa  aibă testul Covid-19 și testele medicale: HIV și VDRL pentru a fi admiși?

In momentul de fata, avand in vedere ca nu intrati in Romania, pentru acest tip de admitere nu e nevoie de testul COVID-19.

56.      

Băiatul meu dorește să depună dosarul de înscriere la UMFST Tg. Mureș, unde studiază și sora lui. Iar în ceea ce privește referirea făcută în Metodologia de admitere la Studii a Românilor de Pretutindeni la capitolul

 

F. Admiterea românilor de pretutindeni din Grecia și  respectiv în Articolul 12, litera f se consemnează că

Dosarul de candidatură  trebuie să conțină :

„f) Copia diplomei de bacalaureat Apolytirion (Secondary School Leaving Certificat) sau echivalentă și a Panellinies Exetaseis”

Dat faptul că nu se acordă o diploma pentru Panellinies Exetaseis, examene corespunzătoare examenelor de admitere la studii de licență, dar se eliberează o adeverință de participare și susținere a acestor examene,  vă rog să-mi răspundeți dacă  referirea facută în Metodologie vizează respectiva Adeverință, mai sus precizată.

Menționez că în toți anii precedenți, admiterea la studii de licență a românilor de pretutindeni din Diaspora, Balcani, respectiv Grecia s-a făcut în baza acestei Adeverințe de participare și suținere a examenelor de admitere în învățământul superior: Panellinies Exetaseis, dar pentru siguranță aș dori și confirmarea dumneavoastră.

Se facea referire la acea adeverinta.

57.      

Am nevoie de o informatie de la dv. In continutul dosarului pentru admitere in anul 2020 ati specificat ca este nevoie la dosar de examen psihiatric de la medicul de specialitate (doar pentru candidații de la programele de studii din domeniul Sănătate), din care să rezulte că sunt apţi pentru profilul sau programul de studiu la care candidează”.

Acest examen este vababil si pentru cineva care doreste sa se inscrie la Medicina Militara avand in vedere ca candidatul a facut un examen medical complet si o evaluare psihologica pe care le-a trecut?

Da, dosarul medical este valabil, nu trebuie încă o adeverință.

58.      

Pe site se scrie că trebuie „examen psihiatric de la Medicul de specialitate ( Doar pentru candidatii de la programele de studii din domeniul Sãnãtate)” . Nu stiu daca Tehnica dentara se incadreaza in categoria „Sãnãtate”, si daca trebuie sau nu sa fac acest examen. 

Da, este de domeniu sănătate, deci trebuie să aveți adeverință.

59.      

Pentru înscrierea în programul de studii Nutriție și Dietetică este necesară diploma de Bacalaureat sau diploma facultății absolvite deja?

Aș mai dori să vă întreb dacă pentru acest program cursurile se vor desfășura online și care sunt taxele de admitere și de școlarizare.

Toate informații utile în legătură cu înscrierea le găsiți pe site-ul universității.

 

https://adminfo.umfst.ro/continut-dosar/

respectiv

https://adminfo.umfst.ro/a-doua-licenta/

Formele predării (on-line/on-site) depind de situația epidemiologică din septembrie.

60.      

Aș dori să mă ajutați în legătură cu înscrierile online,. Nu reușeșc să îmi creez cont pe platforma, îmi arată doar opțiunea de ,,conectare,, , nu găsesc niciunde ,,înregistrare”.

 Pe site-ul universității  găsiți toate informațiile utile în legătură cu înscriere, care se face între 13-22 iulie, această platformă devine activă la data de 13.07.

 

INFORMAȚII ÎNSCRIERE PENTRU TOȚI CANDIDAȚII

 

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere în anul I pentru toate programele de studii, se va face în perioada 13 iulie 2020, orele 8.00 – 22 iulie 2020, orele 12.00 prin intermediul portalului de înscriere online (24h din 24h) accesibil de pe pagina principală a site-ului universității: www.umfst.ro.

 

Pentru candidații care întâmpină dificultăți în utilizarea portalului, va fi disponibil un Call Center, număr de accesare 0265208948, la care candidații pot apela pentru lămuriri, în perioada 13 – 22 iulie 2020, între orele 9,00 – 13,00.

 

https://adminfo.umfst.ro/continut-dosar/

61.      

Sunt absolvent al facultatii de biologie din orasul Oradea si m-ar interesa niste informatii despre studiile de masterat in domeniul de microbiologie clinica. As avea niste intrebari referitoare la admitere si anume daca este nevoie de sustinut un examen, in ce consta, cat valoreaza nota, care este tematica si daca se va sustine fata in fata sau online. M-ar interesa si data la care este programata inscrierea si examenul de admitere si daca se poate as dori niste informatii despre concurenta si anume, cate locuri sunt disponibile la taxa si la buget si cate se ocupa anual.

Avem master de Laborator clinic

 

Informatii despre oferta educationala gasiti:

 

https://www.umfst.ro/masterat/admitere-2020/oferta-educationala.html

 

despre calendar:

 

https://www.umfst.ro/masterat/admitere-2020/calendarul-admiterii.html

 

despre cifra de scolarizare:

 

https://www.umfst.ro/masterat/admitere-2020/cifra-de-scolarizare.html

 

si despre tematica si notare

 

https://www.umfst.ro/fileadmin/master/Admitere/2020/Laborator_clinic_Tematica_admitere_2020.pdf

 

https://www.umfst.ro/masterat/admitere-2020/conditii-si-criterii-de-admitere-la-programele-de-studii-universitare-de-masterat.html

 

Deocamdata nu stim care va fi concurenta. De regula se ocupa locurile.

62.      

As dori ca rezultatele de la admitere sa fie sub anonimat, ce declaratie trebuie sa dau?

Nu e nevoie de declaratie.  Rezultatele concursului de admitere 2020 vor fi anonimizate (se va folosi numărul de pe legitimație).

63.      

Inainte de a sustine admiterea la UMF, as

dori sa imi depun dosarul la o alta facultate. Daca la respectiva facultate

obtin un loc bugetat si il confirm, iar mai apoi, in caz ca obtin un loc

bugetat si la UMF imi retrag dosarul de la respectiva facultate( cu toate ca

am confirmat locul, fara sa continui studiile acolo), pot obtine locul

bugetat la UMF?

 Da, puteti obtine un loc bugetat la UMFST TG. Mures chiar daca ati confirmat locul la o alta facultate (veti pierde taxa de inmatriculare de la respectiva facultate). Confirmarea online se face in data de 28 iulie 2020 pana la ora 15, urmand ca in perioada 1-14 septembrie 2020 sa veniti la Decanatul Facultatii de Medicina pentru a va depune actele in original.

64.      

Daca doresc să dau admiterea la medicină generală nu pot să depun dosarul și la specializări mici?

Vă aducem la cunostinta ca in cadrul facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, candidatii pot opta pentru un singur program de studii.

65.      

Ce trebuie să conțină dosarul pentru admitere?

Trebuie legalizat unul dintre documente?

Informații legate de inscriere pentru toți candidați le găsiți pe site-ul universității accesând linkul:

https://adminfo.umfst.ro/continut-dosar/

Parcurgeți cu atenție, sunt menționate  toate aspectele importante.

66.      

As dori sa ma inscriu la programul de studii Nutritie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, pentru al doilea domeniu de licenta, cu taxa.

Am vazut pe site-ul dumneavoastra ca, in acest caz, se depune o cerere insotita de diploma de licenta si anexa acesteia. Exista un model de cerere sau poate fi formulata oricum?

Celelalte acte din dosarul de inscriere se vor depune dupa aflarea deciziei Consiliului de administratie al Universitatii?

Trebuie să formulați o cerere și să depuneți cu actele cerute, și să așteptați răspunsul, după cum este menționat pe site:

 pe locuri cu taxă, fara concurs, cu aprobarea Consiliului de Administrație al universității și cu încadrare în cifra de școlarizare aprobată. Pentru aceasta cererile insoțite de copii după diplomă și anexa acesteia se depun la Registratura universității sau online, pe adresa de mail: rectorat@umfst.ro pana in data de 17 iulie 2020. Rezultatele se vor afișa în data de 21 iulie 2020.

67.      

Este posibilă înscrierea la mai multe programe de studii în cadrul UMFST?

Nu este posibilă înscrierea la mai multe programe de studii. Din domeniul Sanatate.

68.      

Unde pot găsi modelul declarației notariale conform căreia nu am studiat la altă facultate?

Declarația trebuie depusă doar dacă nu în acest an ați absolvit liceul și constă din declarație pe proprie răspundere, făcută în prezența notarului, nu există model unic, cum este precizat pe site:

pentru absolvenții de liceu din promoții anterioare, declarație notarială pe proprie răspundere ca nu au urmat studii universitare sau adeverință de la universitatea urmată pentru cei care au fost studenți sau au absolvit un program de studiu, în care să se specifice numărul de ani frecventați la buget, respectiv la taxă și dacă au beneficiat sau nu de bursă, cât și tipul acesteia.

69.      

Am absolvit anul acesta o altă facultate, din cadrul UBB Cluj (licență). Aș dori să dau examenul de admitere pentru facultatea de Medicina Generală.

 

1. Este nevoie să îmi retrag actele de la cealaltă facultate acum, sau este în regulă dacă le voi avea în luna septembrie în format fizic? (documentele le am în formă scanată).

2. Primul an l-am făcut la cealaltă facultate în regim de taxă, următorii doi ani (2 și 3) în regim de buget. În urma examenului de admitere la Medicină, pot candida pe locurile de buget? Cu alte cuvinte, anul pe care l-am făcut acolo la taxă aici îl pot face la buget, iar anii pe care i-am făcut la buget, aici îi fac la taxă?

3. Este necesar ca la înscrierea pentru examenul de admitere să încarc online și adeverința de la facultatea terminată (în care se precizează forma de finanțare), sau o aduc doar la momentul confirmării locului?

 La inscriere nu trebuie decat documente scanate. Adeverinta trebuie prezentata doar in format fizic, la depunerea celorlalte documente in format fizic, la inceputul lunii septembrie.

Dacă în urma concursului veți fi admisă, anii care ați făcut la buget trebuie să faceți cu taxă.

 

70.      

Mă interesez că dacă sunt din Târgu Mureș și aș dori să particip la examenul de admitere trebuie să fac test covid19 înainte? Sau acest lucru se referă doar la candidații din străinătate?

Testul COVID-19 se referă doar la cei care vin din străinătate, cum este menționat și pe site-ul universității.

71.      

Este obligatoriu depunerea certificatului medical si pentru cei aflati permanent in Romania care depun dosar online  pentru Medicina in română la buget ?

 

 

 

Toți candidați trebuie să depună  adeverință medicală solicitată.

 

 

72.      

Este obligatoriu depunerea adeverinței de la medicul psihiatru si pentru Medicina . Sa inteleg ca SANATATE, se referă la tot ce tine de MEDICINA, MEDICINĂ DENTARĂ , FARMACIE ?

DOMENIUL DE SĂNĂTATE ESTE: TOT CE APARȚINE DE MEDICINĂ/MEDICINĂ DENTARĂ/FARMACIE, DECI TREBUIE ȘI Examen psihiatric de la medicul de specialitate (doar pentru candidații de la programele de studii din domeniul Sănătate), din care să rezulte că sunt apţi pentru profilul sau programul de studiu la care candidează;, dacă candidează pentru programele din domeniul Sănătate

73.      

Anul acesta, mai exact pe data de 16 iulie urmeaza sa termin un program de licență de 3 ani in specializarea Kinetoterapie și motricitate specială din cadrul Universitatii din Craiova.

Am observat citind blogul Universitatii de Medicină, Farmacie, Știinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mureș, că se poate intra  la al doilea studiu de licență, numai cu taxă și fară examen de admitere. Rugamintea mea la dumneavoastră este dacă îmi puteți furniza mai multe detalii despre aceste afirmații postate?  Există o anume selecție pentru aceste locuri? Ce trebuie depus și unde mai exact? Este necesar un interviu, extracuriculare atașate?

Sunt precizate pe site-ul universității condițiile situației sus amintite, și anume:

dacă vă incadrați în punctul următor, și doriți cu taxă și fără concurs, este necesar să trimiteți diploma și anexa acesteia pentru a fi analizat de CA, până la data de 17 iulie, la adresa jos menționată

 Absolvenții cu diplomă de licență (sau echivalentă cu aceasta) / diplomă de absolvire (sau echivalentă cu aceasta) ai învățământului superior de stat care au beneficiat de locuri finanțate de la buget pot urma un al doilea program de studii:

•    numai pe locuri cu taxă, prin concurs, în aceleași condiții cu absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat.

•    numai pe locuri cu taxă, fara concurs, cu aprobarea Consiliului de Administrație al universității și cu încadrare în cifra de școlarizare aprobată. Pentru aceasta cererile insoțite de copii după diplomă și anexa acesteia se depun la Registratura universității sau online, pe adresa de mail: rectorat@umfst.ro pana in data de 17 iulie 2020. Rezultatele se vor afișa în data de 21 iulie 2020..(https://www.umfst.ro/admitere/admitere-2020.html)

74.      

Sunt din Republica Moldova, am o întrebare cu privire la anexarea pozei 3/4 la cererea de înscriere, puteți să mă informați, fotografia va fi anexată de către elev sau comisia de admitere?

Fotografia va fi atașata de candidat.

75.      

De unde iau legitimatia de concurs?

Odata ce dosarul este validat, va trebui sa listati dvs. legitimatia de concurs.

76.      

Cate locuri neconfirmate sunt?

Numărul locurilor neconfirmate se va ști doar după încheierea perioadei de confirmare.

77.      

Ce este declaratia de consimtamant?

Prin declarația de consimțământ, dvs. vă dați acordul în mod expres și neechivoc ca datele dvs. cu caracter personal să fie prelucrate prin orice mijloace, în conformitate cu legislația europeană, respectiv Regulamentul (UE) 679/2016 privind Protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), de către instituția publică de învățământ superior și de către orice alt organism abilitat să efectueze verificări asupra activității acesteia.

 

78.      

In cazul in care din 15 iulie intram in stare de urgență  cum se va desfășura examenul de admitere?

Orice modificare aparuta la nivel local sau national va fi postata in timp util pe site-ul universitatii. Va rugam sa vizualizati frecvent site-ul.

79.      

Data fiind situatia actuala si numarul in crestere a noilor cazuri de COVID-19, ce se va intampla cu examenul de admitere pentru Medicina/Medicina Dentara daca conditiile nu se vor imbunatati?

Orice modificare aparuta la nivel local sau national va fi postata in timp util pe site-ul universitatii. Va rugam sa vizualizati frecvent site-ul.

80.      

Dacă am fost anul trecut la o alta facultate, am nevoie de o adeverința cum ca am făcut acolo un an bugetat?

Veti avea nevoie de adeverinta de la facultate doar la confirmarea locului (daca veti fi admisa).

81.      

Unde pot sa fac examenul psihiatric?

Examenul psihiatric se poate face la orice cabinet de specialitate (public sau privat).

82.      

Unde vad mediile cu care s-au intrat in anii anteriori?

Puteți vedea rezultatele admiterii iulie 2019 accesand link-ul: https://www.umfst.ro/admitere/admitere-2019.html

 

83.      

In dosarul de inscriere trebuie sa avem si Declaratia de consimtamant. Unde o gasesc?

Declaratia de consimtamant o puteti descarca de pe platforma de inscriere.

84.      

Pentru ce specializari este necesara adeverinta de la medicul de specialitate?

Examenul psihiatric este necesar pentru candidatii care se inscriu la unul din programele facultatilor de Medicina, Medicina Dentara sau Farmacie.

85.      

Ce trebuie scris pe adeverinta de la medicul de familie?

Pe adeverinta de la medicul de familie trebuie sa fiti declarat apt pentru admiterea la facultate.

86.      

As dori ca rezultatele la admitere sa fie sub anonimat, ce trebuie sa fac

Rezultatele admiterii vor fi anonimizate pentru toti candidatii. Nu trebuie sa faceti nicio cerere in aceasta privinta.

87.      

Răspunsurile incomplete vor fi punctate?

 

Nu. Nu vor fi punctate rapunsurile incomplete.

88.      

Documentele pot fi scanate cu telefonul?

Documentele pot fi fotografiate cu telefonul.

89.      

Ce este fotografie in format digital?

Este fotografia facuta cu un device (aparat foto, telefon, tableta).

90.      

Vor fi adaugate locuri dupa examenul de admitere?

Nu, pentru sesiunea iulie 2020 nu va fi modificata cifra de scolarizare.

91.      

Ce trebuie sa scrie cu exactitate pe adeverința de la medicul psihiatru?

Pe adeverinta de la medicul psihiatru trebuie sa fie specificat ca sunteti apt psihic pentru admiterea la facultate.

92.      

Care a fost ultima medie de admitere pe 2019 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare? – Am sanse cu media de admitere la bac 7,81 sa intru la Balneofiziokinetoterapie și recuperare?

Ultima medie de intrare la Balneofiziokinetoterapie și recuperare in sesiunea iulie 2019 a fost de 7,57. Nu va putem spune daca veti avea sanse sa intrati cu 7,81.

93.      

Am deja o diploma de licenta, ce documente depun la dosar diploma de bacalaureat sau diploma de licenta? Prima licenta a fost la fara taxa.

Candidatii la a doua licenta vor depune la Registratura universității sau online, pe adresa de mail: rectorat@umfst.ro până în data de 17 iulie 2020 o cerere însoțita de copii după diplomă și anexa acesteia. Rezultatele se vor afișa în data de 21 iulie 2020.

94.      

Dacă locuiesc si in strainatate dar și în România , pot aduce adeverința medicală de la medicul de familie din strainatate?

Adeverinta trebuie sa fie eliberata de medicul de familie din localitatea dvs. de domiciliu.

95.      

Cum ma pot transfera de la nutritie la MG?

 

Nu va puteti transfera de la Nutritie  la MG. Daca doriti sa studiati la MG, trebuie sa participati la concursul de admitere.

96.      

Confirmarea locului se face odata cu depunerea dosarului in original?

 

Confirmarea locului se face on line in 28 iulie la facultatile din domeniul Sanatate iar in perioada 1-14 septembrie depuneti dosarul in original la Decanatul Facultatii.

97.      

Am absolvit școala postliceala in anul 2016, 3 ani la buget. Dacă vreau sa dau admiterea anul acesta la facultate, as putea sa fac facultatea la buget, dacă imi permite media de la admitere?

 

Da, aveti dreptul sa studiati cei 6 ani de Medicina la buget.