De ce la UMFST?

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

10 Motive pentru a alege facultatea de Farmacie

1. Asumarea responsabilităţii formării într-un sistem menit să se îngrijească de sănătatea, frumuseţea şi starea de bine a societăţii înseamnă un sens dat vieţii tale şi o mână întinsă spre ceilalţi, înseamnă armonie între ceea ce simţi şi gândeşti şi ceea ce întreprinzi pentru cei din jur. Formarea printr-un proces didactic în care învățarea continuă și aplicată, cu responsabilizarea tuturor actorilor participanţi la acest proces este prioritară, constituie un avantaj.

2. Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș pune la dispoziţia studenţilor o clădire nouă a Facultății de Farmacie, care se remarcă printr-un spaţiu generos (aprox. 6000 m2), bine structurat în amfiteatre, săli de curs, sală de calculatoare, laboratoare, utilate cu mobilier specific de ultimă generaţie şi dotate conform standardelor în vigoare într-un ambient natural de excepţie.

3. Ca element aparte în organizarea învăţământului farmaceutic, unic în țară, facultatea deține un spațiu destinat simulării profesiei de farmacist, „Simulatorul de Farmacie”, proiect finalizat la sfârșitul anului precedent și destinat studenților cu scopul completării noțiunilor teoretice în timpul celor 5 ani, cu abilități practice din sfera administrativă a farmaciei.

4. În ceea ce privește inovația și cercetarea, UMFST oferă posibilităţi multiple:

a. Laboratorul de Cromatografie și Spectrometrie de Masă din cadrul Centrului Avansat de Cercetări Medico-Farmaceutice (CCAMF),  dotat cu echipamente ultramoderne în vederea efectuării studiilor inovatoare;

b. Laboratorul de Testare a Medicamentului;

c. Laboratorul de licenţă şi în scurt timp,

d. Laboratorul de cercetări farmacognostice

5. Şansa crescută de inserţie în câmpul muncii în domeniul studiilor absolvite, centrul universitar Târgu Mureş având o industrie farmaceutică, cosmetică, chimică, alimentară de vârf în România.

6. Posibilitatea de a aplica pentru mobilităţi prin diverse programe (Erasmus/Erasmus+), ceea ce  oferă oportunitatea unui schimb de experienţă academică şi culturală cu centre universitare din Europa.

7. Campusul studențesc prin amplasament şi conţinut se numără printre atracţiile acestei universităţi: parcul dendrologic, grădina botanică, centrul SPA, terenurile de fotbal, de tenis indoor/outdoor, de volei și de baschet, sala polivalentă.

8. Facilitățile  sociale multiple de care beneficiază studenții în cadrul UMFST Târgu Mureș.

9. Existenţa Asociației Studenților Farmaciști din Târgu Mureș (ASF), o organizație studenţească, care oferă posibilitatea dezvoltării personale (skills-urile transferabile: time management, public speaking etc.), îmbunătăţirea abilităților de comunicare, organizare, lidership şi evenimente sociale, recreative.

10. Resursa umană, poate elementul cel mai de preţ al facultăţii, asigură excelenţa în educaţie.Calitatea capitalului uman, existenţa cadrelor didactice competente, cu prestaţie pedagogică şi atitudine proactivă faţă de schimbare,  cu prerogative de a ameliora calitatea, de a promova şi a anticipa schimbarea, de a asigura eficacitatea educaţiei este cheia succesului Facultăţii de Farmacie.