Competențe dobândite

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

COSMETICĂ MEDICALĂ ȘI TEHNOLOGIA PRODUSULUI COSMETIC

Perioada studiilor: 3 ani

Program de studiu în limba română

Cosmetica medicală reprezintă o abordare complexă a frumuseții și sănătății pielii corpului și a tenului, îmbinând atât metode și tehnici medicale cât și tratamente cosmetice. Programul de studiu are ca obiective formarea de profesioniști și lideri într-un sector în plină dezvoltare pe piața muncii, și anume sectorul cosmetic, având:

 • cunoștințe solide teoretice și practice în domeniul utilizării produsului cosmetic
 • cunoștințe privind chimia, tehnologia și analiza produsului cosmetic
 • abilităţi practice necesare pentru realizarea unor proceduri simple de întreținere a frumuseții corporale.

Ce competențe vei dobândi pe parcursul studiilor?

 1. Deprinderea noţiunilor teoretice şi practice privind structura şi funcţiile componentelor corpului uman.
 2. ­Cunoașterea noţiunilor de bază ale funcţionării pielii şi a mecanismelor generale de producere a afecţiunilor cutanate, descrierea noţiunilor privitoare la tehnicile şi procedurile specifice dermatocosmetologiei / medicinei estetice şi a modului lor de aplicare.
 3. Cunoştinte de bază din domeniul chimiei generale şi anorganice, utile în pregătirea de specialitate în domeniul cosmeticii medicale și tehnologiei produsului cosmetic.
 4. Definirea şi descrierea unui produs cosmetic sau dermatologic sub aspect farmacocinetic, farmacologic şi farmacoterapic.
 5. Cunoașterea noţiunilor de preparat cosmetic şi cosmeceutic, modul de administrare a produselor dermatocosmetice, prepararea produselor cosmetice.
 6. Aplicarea de recomandări profilactice adecvate diverselor afecțiuni ale pielii atât pentru pacient / client cât și pentru cabinetul cosmetologic.
 7. Însuşirea noţiunilor practice privind activitatea într-un cabinet cosmetic.
 8. Înțelegerea principiilor și metodelor fizice care sunt necesare pentru funcționarea aparaturii din cabinetul cosmetic, precum şi determinarea unor proprietăţi fizice ale preparatelor cu care se lucrează.
 9. Capacitatea de a evalua un tip de ten utilizând aparatura utilizată în cabinetul cosmetic. Cunoaşterea proceselor fundamentale în tratamentele cosmetice şi abilitatea de a efectua corect etapele procedurale.
 10. Cunoaşterea produselor cosmetice şi a ustensilelor necesare pentru machiajul realizat în cabinetul cosmetic sau la domiciliu. Realizarea machiajului profesionist şi a tehnicilor decorative uzuale în practica cosmetică.