Caracteristici Generale – nutriționist și dietetician

tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMFST

Caracteristici  potrivite  pentru a lucra în domeniu:

  • Abilitate generală de învățare nivel mediu.
  • Capacitatea decizională și abilități verbale  peste nivel mediu.
  • Să îți placă să lucrezi, să ai grijă de alte persoane, să poți să respecți concepte, idei, metode de lucru deja formulate.
  • Să fii stabil emoțional, suportiv și să ai capacitatea de a furniza încredere, de a convinge.
  • Persoană orientată spre acţiune, conştiincioasă şi serioasă, riguroasă în realizarea sarcinilor, capabilă să efectueze timp îndelungat acelaşi tip de sarcini, cu un bun echilibru emoţional.

În general, profesia de nutriționist este caracterizată, ca sferă de interese Holland, de următoarele caracteristici:

  • Social (de susținere) – deprinderi verbale și interpersonale; preferă activități care implică informarea, pregătirea, grija pentru alte persoane; asimilează competențe în stabilirea unei bune relaționări cu alte persoane
  • Investigativ (intelectual) – preferă activități care implică investigații creative ale fenomenelor fizice, biologice și culturale; asimilarefacilă de competențe  științifice
  • Convențional (conformist) – preferă activitățile care se desfășoară după reguli bine stabilite; alege de obicei, rolurile de subordonat; preferă activitățile care solicită manipulari ordonate și sistematizate a datelor, echipamentelor, organizând informațiile utilizate pentru atingerea scopurilor sale profesionale; îi displac activitățile nestructurate, dezordonate și artistice.